Motivaatio Podcastit

Itsemotivoinnin ABC!

Oletko koskaan kuullut sisäisestä palosta? Tunnetko ketään jolla on kyltymätön voitonnälkä tai peloton luonne lähestyä mitä tahansa haastetta? Saatamme kuvitella tällaisina henkilöinä elokuvien päähahmoja, huippu-urheilijoita, sotaveteraaneja, hyvnätekijöitä tai liike-elämän huippusuorittajia. Se mikä näitä ihmisiä motivoi heidän suuriin saavutuksiinsa vaihtelee aina ahneudesta, itsetyytymättömyyden ja isänmaallisuuden kautta lähimmäisen rakkauteen.

Näiden ”sankarien” motivaation selvittäminen ei kuitenkaan ole tämän kirjoituksen tarkoitus. Tämän kirjoituksen tarkoitus on antaa kenelle tahansa kyky motivoida itseänsä saavuttamaan ne päivittäiset sekä pidempiaikaiset tavoitteet mitkä kullekin ovat tärkeimpiä. Toisinsanoen käyn läpi kolme pääsääntöä kuinka motivoida itsensä oman elämän supersankariksi.

A. Määritä itsesi omasta elämästäsi kertovan elokuvan supersankariksi

Kuulostaa se kuinka kornilta tahansa, kun kuvittelet oman elämäsi elokuvana, huomaat helposti, minkälaisessa elokuvassa olet mukana. Saatat olla esimerkiksi pää- tai sivuosassa eeppisessä seikkailussa, synkässä draamassaa, romanttisessa komediassa tai absurdissa taide-elokuvassa. Todennäköisesti olet mukana kaikissa näissä ja monissa muissa eri aikoina eri päivinä ja eri rooleissa. Mutta oletko itse tietoinen roolistasi? Esitätkö pääosaa vai oletko jonkin toisen ihmisen elokuvan sivuroolissa?

Sen sijaan, että antaisit muiden ihmisten ja maailman käsikirjoittaa tarinasi, on nyt aika ottaa kynä omaan käteen. Mieti minkälaisena elokuvana haluat nähdä oman elämäsi ja lisää pieniä hetkiä päiviisi jolloin toteutat itseäsi valitsemassasi roolissa. Tärkeää on, että määrität itsesi tämän tärinan päähenkilöksi. Oman elämäni näen eeppisenä seikkailuna ja määritän itseni soturina joka taistelee ihmiskunnan puolesta. Sillä ei ole väliä, millainen supersankari haluat olla, tai kuinka naurettavalta se saattaa kuulostaa: muiden ei tarvitse sitä tietää. Tärkeintä on, että pystyt ammentamaan siitä motivaatiota, juuri silloin kun kohtaat vaikeuksia elämässä.

B. Käytä visualisointia, rutiineja sekä suggestioita hyväksi ”avainkohtauksissa”

Nyt kun olet päättänyt minkälainen elämäsi tarina on tästä eteenpäin, on aika laskeutua hetkeksi pilvistä ja kuvitelmista takaisin maanpinnalle. Mieti, mitkä tärkeät tilanteet tai asiat ovat hankalimpia, epämukavimpia ja haastavimpia elämässäsi. Keskity erityisesti sellaisiin asioihin ja tilanteisiin, mitä et saa aikaan joko uskalluksen tai tahdonvoiman puutteen takia. Seuraavaksi mieti, kuinka se supersankariversio itsestäsi käyttäytyisi näissä tilanteissa. Tässä käytännön esimerkki motivaatiomiehen elämästä:

Kun suoritin yliopistotutkintoani, minulla oli erittäin tarkka aamurutiini. Heräsin aamulla kello 5:00, laitoin mynoise.netistä afrikkalaiset sotarummut soimaan ja tein 10 minuuttia kata-harjoituksia, jonka jälkeen hiljennyin 10minuutin meditaatioon. En pidä aamu viideltä heräämisestä, mutta se ”soturi” joksi itseni määrittelen pitää, ja hän aloittaa jokaisen päivän 10minuutin potku ja lyöntiharjoituksella. Harjoitellessani visualisoin itseni pois pienestä opiskelukämpästä suoraan taistelukentälle. Sen lisäksi, että sain tästä hyvän fiiliksen, tämä rutiini veti minut sängystä aikaisin ylös ja suoraan tehokkaaseen ja produktiiviseen päivään.

C. Hyödynnä musiikkia, vaatteita tai merkittäviä paikkoja

Nyt kun tiedät ne tilanteet/elokuvasi avainkohtaukset mihin otat supersankariversioisi avuksi, on aika ottaa käyttöön työkalut, joiden avulla pystyt lisää elämäsi elokuvamaisuutta. Elokuvissa musiikilla on valtava merkitys. Mieti kauhuleffaa ilman piinaavaa jousimusiikkia tai Taru sormusten herrasta sarjaa ilman vaskipuhaltimia? Kyseessä olisi aivan erilainen elämys. On siis aika valita oman elokuvasi teemamusiikit.

Eläydy esimerkiksi salilla ollessasi siihen musiikkiin minkä avulla pystyt tekemään muutaman toiston vielä lisää tai jaksat juosta rappustreenissä huipulle vielä kerran. Motivaatiomies itse käyttää seuraavaa metodia soutulaitteen kanssa:

Samanlaisen motivoivan vaikutuksen saat aikaan kuin puet itsellesi tietyt vaatteet, korun tai menet tekemään treenin johonkin tiettyyn ja tuttuun merkitykselliseen paikkaan. Siihen on syynsä, miksi jotkut urheilijat pelaavat aina samoissa vaatteissa. Voit myös kuvitella kuntosalin rautaparatiisina (kuten The Rock) tai terästemppelinä ja samalla tavalla voit visualisoida kerrostalosi parvekkeen linnasi katselutasanteena.

Eeppinen elämä on valinta. Valitse millainen sankari haluat olla ja käytä uutta alter-egoasi motivaattorina elämäsi uusien haasteiden kanssa. Älä jää vain unelmoimaan vaan tee elämästäsi se seikkailu mikä sen aina pitikin olla!

0 comments on “Itsemotivoinnin ABC!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: