Elämänmuutos Haasteet Inspiraatio Motivaatio

NYT! Ulos sieltä mukavuusalueelta!

VAROITUS!: Tämä kirjoituksen luettuasi sinun on mentävä mukavuusalueesi ulkopuolelle (ei välttämättä avantoon). Jos uskot, että olet valmis elämänmuutoksen, niin lue teksti loppuun. Jos pokka ei riitä ja haluat lisätietoa mukavuusalueesta voit kuunnella ensin motivaatiomiehen podcastin aiheesta ja palata sitten artikkeliin.

Miksi mennä mukavuusalueen ulkopuolelle?

Kliseisyydestään huolimatta mietelauseet ovat oivallinen tapa ymmärtää ja lähestyä epämukavuusaluetta. Seuraavat kolme tiivistävät syyt mukavuusalueen ulkopuolelle menemiselle erinomaisesti:

”Jossain vaiheessa olemme ilmeisesti sekoittaneet mukavuuden onnellisuuteen” – Dean Karnazes

Amerikkalainen ultramaratoonari Dean Karnazes jonka tempauksiin kuuluu mm. 50 maratonia 50 päivässä 50 osavaltiossa osuu kultasuoneen yllä olevilla sanoillaan. Yksi suurimmista onnellisuuden lähteistä elämässä ovat onnistumisen hetket. Jos elämme mukavaa elämää, jossa emme kohtaa vastustusta, emme myöskään koe onnistumisen tunteita. Tämä pitää erityisesti paikkansa henkilökohtaisissa onnistumisissa. Kun onnistuu oppimaan uuden asian, hankkimaan uuden taidon tai kiipeämään tunturin huipulle, saa huomattavasti suuremman onnistumisen tunteen, kuin sillon jos saa rutiininomaisen työtehtävän vietyä loppuun, koska motivaatio näihin asioihin on lähtenyt omasta itsestä.

”Yleisesti ihmiset tekevät muutoksia elämässä kahdesta syystä: epätoivosta tai inspiraatiosta” – Peter Sage

Peter Sage, joka on kansainvälisesti tunnettu henkilökohtaisen kasvun valmentaja ja sarjayrittäjä, osuvasti ilmaisee yleisimmät kaksi syytä elämänmuutokseen. Luonnollisesti elämänmuutos, joka lähtee inspiraatiosta, on terveempää, sillä silloin pystyt ennaltaehkäisemään ne negatiiviset asiat jotka ennen pitkään ajaisivat muutoksen epätoivon kautta. Mutta inspiraatio itsessään ei riitä; sen on johdettava toimintaan/tekoihin. Nämä teot jotka johtavat onnistumiseen ja positiiviseen muutoksen tulevat viemään sinut mukavuusalueen ulkopuolelle. Niihin liittyy myös monesti pelko, mikä tuo meidät viimeisimmän mietelauseen ääreen.

”Jos et kohtaa pelkoasi joka päivä, tulet heikommaksi, et vahvemmaksi” – Tony Robbins

Tony Robbins, joka on yksi kaikkien aikojen luetuimmista self-help kirjailijoista, kiteyttää oikean tavan lähestyä pelkoa tässä mietelauseessa erinomaisesti. Kun kohtaat pelkosi, eli menet mukavuusalueesi ulkopuolelle, tulet joka kerta vahvemmaksi. Se, mitä vahvuus tässä kontekstissa tarkoittaa, on erityisesti henkistä vahvuutta, sillä aina kun saat puskettua itsesi mukavuusalueesi ulkopuolle, vahvistat tahdonvoimaasi. Tällä tavoin heikennät niitä sisäisiä epäilyksen ääniä mitkä kuiskavaat esim. ”no mä torkun vielä vähäsen” tai ”jos nyt epäonnistun muut tulevat tuomitsemaan minua”. Mitä vahvempi oma tahdonvoimasi on, sitä enemmän janoat mennä mukavuusalueen ulkopuolelle ja pystyt saamaan insipiraatiosta kaiken irti positiivisia muutoksia ajavana voimana.

Miten mennä mukavuuusalueen ulkopuolelle?

Oma esimerkki näiden kolmen mietelauseen periaatteiden käyttöönotosta löytyy kylmistä suihkuista. Monien terveydellisten etujen lisäksi kylmään suihkuun meneminen joka aamu tarkoittaa, että aloitan päiväni menemällä mukavuusalueen ulkopuolelle hyvin kirjaimellisesti. En pelkää, että kylmä suihku fyysisesti vahingoittaisi minua mutta pelkään epämukavuutta (päivä päivältä vähemmän) joten aloitan jokaisen päivän kohtaamalla pelkoni.

Mukavuusalueen ulkopuolelle meneminen on loppujen lopuksi hyvin yksinkertaista. Se vaatii ainoastaan, että teet sen asian, mitä et välttämättä halua tehdä, mutta minkä tiedät, että sinun pitää tehdä.

Nyt kun olet inspiroitunut ja ymmärrät että,  mukavuus ja onnellisuus eivät ole sama asia, sekä tiedät miten pelon voittaminen vahvistaa tahdonvoimaasi, on aika valita, minkä asian aiot muuttaa elämässäsi. Mikä tahansa asia se onkaan tämän artikkelin luettuasi sinun on otettava ensimmäinen askel. Jos haluat  aloittaa kuntosaliharjoittelun, tilaa netistä samantien salijäsenyys tai tee heti 10 punnerrusta, tai 50 kyykkyä, olet sitten kotona töissä tai jossain julkisella paikalla. Jos olet pitkään havitellut jonkun perään romanttisessa mielessä, soita hänelle saman tien ja kutsu kahville. Muutoksen aiheesta huolimatta tärkeintä on toimia NYT, sillä jos et siihen nyt pysty, minulla on sinulle huonoja uutisia: voi olla, että et pysty koskaan. Kuten sanonta kuuluu:

Paras aika aloittaa elämänmuutos oli eilen, tänään on toiseksi paras, ja huomenna on liian myöhäistä.

2 comments on “NYT! Ulos sieltä mukavuusalueelta!

  1. Kävi mielessä treenien skippaaminen, sitten mietin mitä uutta motivaatiomiehen sivuille on tullut ja kappas vaan onnistuit motivoimaan mua salille 😂

    Tykkää

  2. Paluuviite: Motivaatiomies täyttää yksi vuotta! – Motivaatiomies

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: