Haasteet Motivaatio Rutiinit

Small Talk 2.0: Kuinka tehdä keskusteluista ja interaktiosta antoisimpia

Mitkä ovat yleisimpiä kysymyksiä mitä kysyt tuntemattomalta juuri tapaamaltasi ihimiseltä? Veikkaisin että joukkoon kuuluu:

-Mitä teet työksesi?
-Mitä opiskelet?
-Mistä tunnet X:n?
-Käytkö usein täällä? (LOL)
-Ootko aiemmin käyny näiden keikalla?

jne. jne. jne.

Me suomalaiset olemme kuulemma stereotyyppisesti hiljaisia. Emme keskustele tuntemattomien kanssa kuin vasta muutaman jälkeen ja sanomme asiat suoraan. Voimme vaikuttaa ulkomaalaisen näkökulmasta tylyiltä keskustelukumppaneilta. Itse viimeiset viisi vuotta Iso-Britanniassa opiskelleena huomasin brittien ja muidenkin maiden kansalaisten puhuvan yhtä vähän tuntemattomille, mutta hieman erilaisella tyylillä ja pitäen keskustelua enemmän yllä.

Silti kaikki tapaamani ihmiset puhuivat tuntemattomien ihmisten kanssa samoista asioista kuin mekin. Töistä, opiskelusta, yhteisistä tutuista ym. Ja siihen on syynsä. Se on helppoa. Kummallakin on todennäköisesti jotain millä voi vastata toisen kysymyksiin ja ainakin keskustelu kulkee. Opintojeni puolivälissä havahduin, että unohdin monesti mitä uudet tapaamani ihmiset tekivät, tai heidän nimensä tai heidän ammattinsa. Aloin miettiä syytä ja tajusin että muistin itesasiassa tapaamistani ihmisistä ne jotka olivat mielenkiintoisia. Aloinkin miettiä miten pystyisin tekemään jokaisesta uudesta keskustelusta mielenkiintoisen ja  suunnittelin itselleni seuraavanlaisen haasten:

Esittelyjen ja lyhyen keskustelun jälkeen kysy jokaiselta uudelta tuttavuudelta mikä on parantanut heidän elämänlaatua kaikista eniten viimeisen vuoden aikana

Tämän kysymyksen esittäminen osoittaa keskustelukumppanillesi että olet hänen elämästään aidosti kiinnostunut etkä vain kysele töistä tai koulusta niinkuin KAIKKI muut. Lisäksi opit jotain uutta. Ehkä sama asia mikä on parantanut heidän elämäänsä toimisi sinulle?  Joka tapauksessa voit olla varma, että henkilöt jäävät paremmin mieleen. Itse suosittelen vielä kirjoittamaan kotona ylös mitä uudet tuttavuudet sanoivat. Tältä pohjalta ehdotankin seuraavanlaista uudenvuodenhaastetta:

  • Kuvaus:
    • Kysy jokaiselta uudelta tutulta jonka tapaat seuraavan puolen vuoden aikana kysymys: Mikä on parantanut sinun elämänlaatuasi eniten viimeisen vuoden aikana? Kirjaa ne myös ylös tiedostoon tai vihkoon.
  • Panos:
    • Kurikavereiden kesken käytte toistenne listat läpi ja se kenellä on eniten kerättyjä vastauksia saa ilmaisen 5 ruokalajin lounaan muiden piikkiin. Lounaalla myös käydään läpi parhaimmat vinkit mitä on tullut vastaan.
  • Kurikaverien määrä: 2-10

Lähde mukaan ja vie keskustelusi uudelle tasolle! Lähetä parhaat saamasi vinkit motivaatiomiehen facebook-sivulle niin kerään kaikki kasaan ja kirjoitan juhannuksena koosteen parhaimmista!

1 comment on “Small Talk 2.0: Kuinka tehdä keskusteluista ja interaktiosta antoisimpia

  1. Paluuviite: 10 viikon haasteet: Terveys, Rikkaus, Rakkaus, Onnellisuus, Merkityksellisyys – Motivaatiomies

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: